Let op!!
Alle boeken die u via deze site besteld, worden op verzoek persoonlijk gesigneerd door Anneke Kaai!

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Verzending geschiedt op uw eigen risico.
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Voor meer informatie en/of bestellingen, kunt u contact opnemen met Adri Boogaard- Both (personal assistent) via: info@annekekaai.nl
U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord en/of meer bestelinformatie toegezonden.
Onderstaande producten zijn veelal ook verkrijgbaar in het Engels. Kijkt u hiervoor op de Engelse site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCHILDERIJEN

Heeft u interesse in een schilderij of reproductie van Anneke Kaai? Stuurt u dan een mail, waarin u uw adresgegevens vermeldt én in welk(e) werk(en) u geïnteresseerd bent. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

terug naar boven

 

 

 

BOEKEN

 

IESJAH
Portret van een bijbelse vrouw

In deze portretserie worden 30 bijzondere bijbelse vrouwen voor het voetlicht gebracht.
Anneke Kaai verdiept zich in de gevoelens van ‘Iesjah’ – Hebreeuws voor ‘vrouw’ – met een nieuwe, expressieve stijl van schilderen.


Anneke Kaai kruipt in de huid van vrouwen als Hanna, Orpa en Izebel. Ze weet het innerlijke leven van elke afzonderlijke vrouw op een boeiende en originele manier tot uitdrukking te brengen. Elk portret gaat vergezeld van een korte schets van de bijbelse context. Zo brengt Anneke Kaai deze bijbelse personages opnieuw tot leven voor de mensen van nu.

(2009) Geb. 72 pag. afm. 22,5 * 30,5 cm
te bestellen via info@annekekaai.nl
prijs € 27,50  (excl verzendkosten).

<-- NIEUW!

klik hier voor een impressie van de inhoud van het boek

RELATIES MET PSALMEN

Van de vele schilderijenseries die Anneke Kaai inmiddels maakte, is de Psalmen een van de meest bekende en gewaardeerde series. Het boek over deze serie beleefde verschillende herdrukken en de posters van enkele Psalmen hangen in vele ruimtes.
In de nieuwe uitgave Relaties met Psalmen wordt de Psalmenserie gecombineerd met een geheel nieuwe serie ‘Relaties met God’. Hierin toont zij verschillende relatievormen van de mens met God. De thema’s lopen sterk uiteen, van een zeer innige tot een afwijzende relatie. Zo zien we bijvoorbeeld ‘de geborgenheid bij God’ verbeeld, of ‘de vreugde in God’, maar ook ‘de worsteling’ met Hem. Samen vormen de twee schilderijenseries een bijzondere verzameling kunstwerken, die uitnodigen tot mediteren en nadenken.

De bekende schilderijenserie ‘De Psalmen’ en de nieuwe serie ‘Relaties met God’ nu in een prachtige uitgave gebundeld.

(2008) Geb. 96 pag. afm. 22,5 * 30,5 cm
te bestellen via info@annekekaai.nl
prijs € 27,50  (excl verzendkosten).

 

   
VAN ALPHA TOT OMEGA

 
In dit boek zijn vier series schilderijen van Anneke Kaai gebundeld: De Schepping, De Tien geboden, Het Credo (Apostolische Geloofsbelijdenis) en Openbaring. In het verleden verschenen van deze series de boeken: De Schepping in beeld, Openbaring in beeld en Geloof in Beeld.
Alle 64 kunstwerken worden nu in een totaal nieuwe uitvoering uitgegeven.
Het is een prachtig boek om cadeau te geven, om er zelf in stilte van te kunnen genieten of te gebruiken in het onderwijs of in het gemeentewerk. Immers: kunst lokt discussie uit!

(2007) Geb. 88 pag. afm. 22,5 * 30,5 cm
te bestellen via info@annekekaai.nl
prijs € 27,50  (excl verzendkosten).

tevens verkrijgbaar in het Engels en Spaans

   
TER INTRODUCTIE
 

Bijbelse kernwoorden roepen vaak tal van gedachten en gevoelens op.Gevoelens die alles te maken hebben met de betekenis die het woord voor die persoon heeft, maar ook met de herinneringen die het woord oproept en de associaties die het teweegbrengt. Woorden of begrippen zoals liefde, heilig, genade, eeuwigheid, amen hebben mij geïnspireerd tot het maken van de ruim 20 schilderijen. De kunstwerken zijn geschilderd op plexiglas met acrylverf, soms gecombineerd met andere materialen.De stijl is symbolisch-abstract, daar aan de geabstraheerde vorm, lijn of kleur veelal een symbolische betekenis ten grondslag ligt. 
Het boek bevat de gehele schilderijenserie over de bijbelse kernwoorden. Bij ieder kunstwerk is een pagina opgenomen waarop het betreffende kernbegrip staat vermeld.
 

tevens verkrijgbaar in het Engels
Nog beperkt leverbaar!

(2003) Geb. 56 pag. afm. 24 * 33 cm
te bestellen via info@annekekaai.nl
prijs € 21,50 (excl verzendkosten).

   
   
   
   
   
   
 
terug naar boven
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAARTEN
NIEUW!
Verschenen: de nieuwe serie kaarten van Bijbelwoorden en de Psalmen. Deze kaarten zijn A5-formaat en voorzien van een 5-talige tekst.

linksboven: Psalm 23
rechtsboven: Psalm 150
linksonder: Psalm 84
rechtsonder: Psalm 139
midden: Psalm 22

Niet afgebeeld: Psalm 27 en 147

 

linksboven: Liefde
rechtsboven: Genade
linksonder: Zegen
rechtsonder: Vrede
midden: Dood

Bovenstaande kaarten zijn als set van vijf (€ 10,-- excl. verzendkosten) verkrijgbaar via info@annekekaai.nl,

ACTIE!
Tevens zijn er nog kaarten verkrijgbaar van het Credo (4 afb) en Openbaring (3 afb). Deze kaarten zijn op (dubbel)briefkaart-formaat, met enveloppe. Deze kaarten zijn als set verkrijgbaar voor € 6,-- + verzendkosten.


 

terug naar boven
 
 
POSTERS van de psalmen
De posters worden gedrukt op zwaar kunstdrukpapier, met wit kader. Het formaat is 50 bij 70cm.
Prijs poster € 16,50 per exemplaar + verzendkosten (à € 8,-- per aangetekende bestelling)

De poster van Psalm 84 (linksonder afgebeeld) is helaas uitverkocht.


 

terug naar boven

 

 

 

DIGITALE REPRODUCTIES (GICLÉE) OP PANEEL

 

 

 

Wat is een giclée?

Een giclée is een digitale reproductie op paneel; Een zo getrouw mogelijke weergave van het originele werk van Anneke Kaai, aangebracht op een  paneel van “Dibond”  wat bestaat uit 2 lagen aluminium met een  kunststof tussenlaag. Geprint met behulp van speciale techniek en gebruik van inkt van een hoogwaardige kwaliteit. Het resultaat is zodanig dat structuur en diepte behouden blijven. De giclée wordt in samenwerking met de kunstenares op eindresultaat beoordeeld en zeer kritisch gecontroleerd.

 

 
 brochure!  
   

terug naar boven

 

 

 

 

CD-ROMS

De bekende schilderijenseries van deze kunstenares nu op cd-rom
Geschikt voor diensten en vieringen

Steeds meer wordt in kerkelijke bijeenkomsten, vieringen en diensten gewerkt met visuele elementen. Symbolische kunst is daarbij een uitstekend middel om een boodschap te illustreren of te ondersteunen.
Om in die behoefte te voorzien zijn nu vier bekende schilderijenseries van de christelijke kunstenares Anneke Kaai uitgebracht op één cd-rom. Het gaat om de series Openbaring, Schepping, Geloofsbelijdenis (Credo) en Tien Geboden, die eerder zijn verschenen in de uitgave Van Alpha tot Omega. Van alle schilderijen is een toelichting van de kunstenaar opgenomen.
Deze cd-rom biedt de mogelijkheid de schilderijen te tonen in diapresentaties, Powerpointpresentaties of als losse beelden. Benodigde software is alleen Adobe Acrobat Reader en Microsoft Power Point.
 

Bestellen via info@annekekaai.nl prijs € 27,50 (excl verzendkosten). In combinatie met het boek: totaalprijs € 50,-- (excl verzendkosten)

 

Deze cd-rom bevatte de schilderijenserie over de Psalmen. In de Psalmen uit de Bijbel heeft men zich de eeuwen door herkend. Zij geven uitdrukking aan het leven van de mens met zijn vreugde, verdriet en zijn 'waaroms' en dit alles in relatie tot God. Deze emoties kunt u in de serie schilderijen over de Psalmen terug- vinden. Zij zijn geschilderd in symbolisch abstracte stijl op plexiglas en vervaardigd in gemengde techniek vaak in combinatie met collage. -uitverkocht-
I


-uitverkocht-
 

Op dit moment zijn we bezig met een cd-rom van de series Psalmen, Bijbelwoorden en Relaties met God.

 

terug naar boven